Drága nem létező blogolvasóim (tisztelet a kivételnek) megbocsátás után epekedem.... Nincs mentségem arra hogy sütemény nélkül hagytalak benneteket, biztos teljesen ki voltatok borulva és mindennap körmöt rágva kattintottatok blogom linkjére, titkon remélve hogy "na hátha lesz újabb recept, újabb hülye felvezetőszöveg". Sajnálom, ez a karácsonyi időszak teljesen bezsongatott és alig volt időm tojástfelütni is. Azt hiszem anya büszke lett volna rám ha látta volna hogy ma is hogyan készítettem el eme csodás tortát melynek becsületes nevét még nem találtam ki, talán lehetne : Nutelláscappuccinogrilázs.... ebbe minden benne van de túl hosszú, akkor talán elég lesz a Nuteccino :) rövid lényegretörő. :) Szóval ott tartottam, HA anya látta volna- ahogy 6 tojás felütése és szétválasztása között a vállamon egyensúlyozom a telefonom, miközben a gondolataim a karácsonyi ajándékok körül forognak, majd egyik kezemmel habosra keverem a tojisárgákat, másikkal pedig már félig a mosogatóban lógok habos szivaccsal és takarítom a szutykot magam után- óó ha anya ezt megkukucskálhatta volna, biztos tapsikolt volna örömében milyen ügyes kislánya van. De nem látta, szóval: ANYA! Ilyen ügyes vagyok, hogy osztódásra bírom kezeimet és 3 dologra figyelek eredményesen! Szeretlek! :D
Szeretném prezentálni a receptet, de előtte még megemlítem, NEM kóstoltam, pedig iszonyat nyami, adtam a többieknek, a visszajelzések szerint nagyon hmmmm és finom és "ezt tejjel kell enni" azt hiszem ennyi. Az adag 3-4 személyes, függ életkortól, nemtől, vércukorszinttől.
Nuteccino
Piskóta:
- 6 tojás
- 7 ek. cukor
- 6 púpos ek. liszt
- 1 cs. vaníliáscukor
- 1 cs. sütőpor
- 1 (kis) csomag cappuccino por
Töltelék:
- Nutella (ízlés szerint)
- dió+ 2 ek cukor
Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat kikeverjük 6 ek cukorral és a kávéporral, majd a sütőporral összeforgatott lisztet is hozzáadjuk és jól összekutyuljuk. Felverjük a tojifehérjéket (én mindig adok hozzá 1-2 csipet sót,.így keményebb lesz [elvileg]) és szép lassan hozzáadagoljuk a cukros tojáshoz, lassan forgatjuk bele hogy ne törjön össze a kemény munkával felvert hab. '190-200 °C-os sütőbe toljuk (én tortaformába tettem, de mindenki úgy csinálja ahogy szereti). Nem nyitogatjuk az ajtót puszta kíváncsiságból mert azt csakis a piskótánk bánja, 20 percig magára hagyjuk és közben hajatmosunk, körmötlakkozunk vagy pletykalapot olvasgatunk. Villapróbával megháborgatjuk és ha megsült kivesszük, amíg hűlni hagyjuk elkészíthetjük a grillázst ami dióból és karamellből áll. Megolvasztunk 2 ek kristálycukrot és hozzáadjuk a durvára vágott diónkat, megforgatjuk benne és kiöntjük egy tányérra hagy szilárduljon meg, ha ez kész szépen összetörjük vagy késsel durvább darabokra nyiszáljuk. A kihűlt piskótát kétfelé vágjuk és egyik oldalát megkenjük nutellával, majd rá potyogtatjuk a grillázsunkat is és visszahelyezzük a piskóta fedelét.
Jó szórakozást!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése