Ja majd elfelejtettem a csodálatos hozzávalóbeszerzésem story-ját. Az úgy volt hogy megvettem mindent a boltban, szépen, ügyesen (csak 4 órámba tellett mire a habfixálót megtaláltam a nagy tesco-ban), aztán ahelyett hogy hazahoztam volna betettem az öltözőbe (mert a fix miatt nem maradt idő). Azt tudni kell hogy az öltözőbe manapság hűtőfajtafokok röpdécselnek, azt úgy értem hogy 5°C (nem túloztam) és azért ez igazán nagy megnyugvást jelentett a számomra hogy míg én dolgozom a tejszínem nem poshad világba, a lényeg nem is ez, hanem az hogy mikor hazafelé tartottam elkapott egy eszméletlen vihar, széllel meg pofazacskóba csapkodó esővel fűszerezve, esernyő nélkül természetesen és papírzacskóval a kezemben. Még egyszer mondom: ESŐ + PAPÍR. Hát megyek hazafelé halálra rémülve, mert kb a pokol bugyraiban éreztem magam (bár ott meleg van) várva mikor csap a pofámba az orkán egy műanyag asztalt, egyszercsak veszem észre hogy puffan valami, a sok zaj között alig szűrtem ki, de egyértelmű PUFF volt és szatyrom is jóval könnyebb lett (de azért még mentem vagy 10 métert mire ráeszméltem hogy MIAPICSA????) hátranézek, hát nem ott ázik a földön egy doboz tejszín? a papírzacsimom orbitális lyuk tátong, valalmint úgy néz ki mintha egy hétig áztatták volna. Visszamegyek felkapom az "értéket", kinevetem magam a tomboló viharban (remélem senki nem látott) aztán amerikaiasan ölembe veszem a szatyrot hogy több dolog ne hulljon ki belőle, emiatt a kabátom másnapra tiszta merő adta vizespapírfoszlány volt. Mondanom sem kell úgy értem haza mint egy ázott varjú nagyszatyorral, kistáskával. :) Kalandos..... De többet ilyet nem kérek köszönöm szépen!
MARS SZELET
Hozzávalók
- 30 g lágy margarin
- 3 db tojás
- 125 g porcukor
- vaníliás cukor
- 15 g kakópor
- 125 g liszt
- 2 tk. sütőpor
Krém:
- 250 g mars csoki
- 400 ml tejszín
- vaníliás cukor
- 2 tasak habfixáló
Elk.: A tejszínt felfőzöm beleolvasztom a csokikákat és hagyom kihűlni, majd egy éjszakára hűtőbe szunnyasztom. Másnap kisütöm a piskótát egy tepsiben, előbb a nedves hozzávalókat kutyulom egybe majd hozzáadom a szárazakat is. Széltében 3 részre vágom és félreteszem. A krémet miközben kézi habverővel jó habosbabosra verem beleszórom a habfixálót és megtöltöm a tésztát. Ez úgy fog kinézni (mint ahogyan a kép is mutatja) piskóta-hab-piskóta-hab-piskóta-sokhab mindenhova.
Köszönöm a segítséget a boltosoknak, akik kirakták az árut, Mónikának aki megtanított hogyan kezeljem a sütőt és a munkatársaimnak akik inspirálóan hatnak rám!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése