Ahogyan valamelyik nap kinyitom hűtőt nagy csodáaltomra találok benne 2 darab épp natúr joghurtot, na mármost egy ötlet gyulladt fel kis villanykörteként agyamban, miszerint: "aaaaaanyaaaa natúrt vett, basszus biztos eltévesztette....nem baj megeszem én így is, nem megy kárba, majd keverek bele mézet..." Egy ideig nem kérdeztem rá mert igazából nem akartam rádöbbenteni édesanyámat a véletlenszerű hibára, de aztán (5 perc múlva) én csak lenatúroztam a kezemben lévő kis doboz tartalmát, erre a közelben lévő testvérem felkapja a fejét:" abból grissinit akartam sütni!" Én: "hogymicsi? Na jóvan már csak egy joghurt van meg, bocsi". Mimikai ráncaim kisimultak, szívem egyenletes ritmusban vert tovább mikor közölte az igen fontos információt hogy neki csak egy darab kell. :D
Teljes inaktivitás lett úrrá rajtam mikor kedves testvérem kijelentette, hogy ő Grissinit fog sütni. Leültem és végignéztem ahogy begyúrja, nyúzza húzza püföli a síkálóval (egyes helyeken nem ismert kifejezés így leegyszerűsítem sodrófára). Megsütötte és én nekiestem, azt hiszem nem mondok hülyeséget ha kijelentem: úgy faltam mint aki 3 napja nem látott ennivalót. Egy ropi a számban másik 4 a kezeimben gondosan és egyenlően elosztva. Úgy hogy én most csak az író vagyok. :) Guten appetit!
Zöldfűszeres hami |
- 50 dkg búzaliszt
- 1 kocka/ tasak élesztő
- 1 tk só
- 1 tk porcukor
- 1,25 dl natúr joghurt
- 2 tk zöldfűszer-keverék (pl. bazsalikom, oregánó, lestyán, metélőhagyma...)
- 1 dl olívaolaj
- 1,5 dl langyos víz
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése