Bele Minden "Vackot" Brokkolis bigyó...
Már olyan éhes vagyok hogy kigúvadnak a szemeim, de még várok egy pár percet hogy kellő hőmérsékletű legyen az ebédem, nehogy végigtűzesítsem a nyelőcsövem, vagy ami még rosszabb hólyagosra égessem a szájpadlásom (ami egyébként szokásom.... nem kellemes látvány ahogy a nyelvemmel próbálom piszkándozni a sérült részt). Szóval a minap láttam egy receptet, kellett bele édesbugonya, brokkoli, fetasajt, tojás miegyéb és persze fűszerek dögivel. Sokáig nézegettem majd rájöttem hogy kizárt hogy én ezt megcsináljam, helyette inkább összedobok egy olyan kaját amibe kell brokkoli, fetasajt, virsli, rizs...bla (ezt majd a hozzávalók pontban). Tehát nyakamba vettem a várost és bevásároltam a királyi ebédhez. Meg kell hogy említsem egész olcsón kijöttem, nem utolsó szempont ebben a csodálatos anyagi helyzetben manapság...
Hozzávalók:
- egy csomag virsli (én 10-es pakkot vettem-egyet kiloptam belőle gyomorkorgás ellen-)
- egy csomag feta sajt
- egy zacskó fagyasztott brokkoli (én vegyesen vettem karfiol, brokkoli mixet. kiválogattam a zöldet belőle, így lesz 2 személyes tálaláshoz elegendő)
- egy csomag gyorsrizs
- egy kis pohár tejföl
- 5-10 dkg trappista sajt
- 2-3 kanál olaj
- kis fej hagyma
- bors, pirospaprika, lestyán
Elkészítés: A brokkolit megfőzzük, lecsurgatjuk. A fetasajtot kockára vagdaljuk és összeforgatjuk a borkkolival. Az apróra kockázott hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a vékonyra karikázott virslit, még pár percig pirítgatjuk együtt őket -közben megfőzzük a rizst- és ha már látjuk hogy a virslikarikák kezdenek pirosodni megszórjuk őket borssal paprikával és lestyánnal, még egyszer átkavarássszuk és belezuttyantjuk a rizst ezután jól elkeverjük. A brokkolis fetasajtot két részre osztjuk, az egyiket egy jénai tál aljára kanalazzuk majd rápakoljuk a rizses virslit majd a brokkoli másik felét. Lekenjük tejföllel és ráreszeljük a trappista sajtot, betoljuk az előmelegített sütőbe (180-200 °C-ra) és 20-30 percig sütjük míg a sajt aranybarnára nem pirul a tetején. Pikk-pakk kész... Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése