Elkészült! Egy szelet már a pocakomban pihen (bár ha így folytatom a pocak paplan méretűre fog dagadni). A receptet egy angol újságban találtam, nagy szeretettel prezentálom nektek, mert ilyet tuti hogy nem találtok sehol! Még el kell mondanom hogy az adag 2,5 személyes, na igen.... függ a személyek gyomor átmérőjétől és napi cukorszintbevitelétől -az már biztos hogy én legközelebb duplázok-.
|
Almás mandulás álom |
Hozzávalók:
- 4 kisebb alma
- 1 mk. fahéj
- 1,5 ek cukor
- 2,5 dkg margarin
- 12,5 dkg porcukor
- 15 dkg margarin
- 2 tojás
- 1 ek mandulaaroma
- 7,5 dkg darált mandula
- 8 dkg liszt
- 0,5 cs sütőpor
Elkészítés: Megolvasztjuk a 2,5 dkg vajat, hozzáadjuk a cukrot és addig hevítjük míg a kis buborékok meg nem jelennek akkor hozzáadjuk a megpucolt és felszeletelt almát és a fajéjat, majd 5-7 percig kevergetjük (karamelizáljuk). Levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni, közben elkészítjük a tésztát. A porcukrot és a 15 dkg margarint "habosra" (a receptkönyvekbe mindig ezzel szivatják a háziasszonyokat, mert habosra keverni a vajat meg a cukrot fizikai képtelenség, mindegy a lényeg, hogy jól összedolgozzuk őket) hozzáadjuk az egyik majd a másik tojást, újra eszeveszett kutyulás következik majd a mandulaaroma és egy kanál liszt -> kutyulás majd az őrölt mandula zuttyantása és a maradék lisztes sütőpor beledolgozása lesz soron. Egy tortaformába egyengetjük a masszát majd rápakoljuk a fahéjas vajban fürdőző almákat és 170 C° előmelegített sütőbe toljuk. 40-50 percig sütjük és megesszük az összeset, apróbb szüneteket hagyva a szeletek elfogyasztása között. ;)
Csillácska, elmaradnak az írások, itt szomorkodok a gép előtt :(
VálaszTörlésezt elkészítem :)
VálaszTörlés